Wat is boudoir fotografie of een boudoir fotoshoot?

11 december 2020

Boudoir fotografie is sensuele fotografie waarbij je uitstraling en je lichaam een hoofdrol spelen. Boudoir is niet plat en vulgair…. Juist niet! Een boudoir fotoshoot is stijlvol, sexy en puur. Een weergave van wie jij bent in de puurste vorm. Een andere benaming is een lingerie fotoshoot.

De betekenis van boudoir is letterlijk ‘een dame in haar private slaap- of kleedkamer’. Een boudoir fotoshoot legt de schoonheid van het menselijk lichaam vast. Rondingen worden juist gebruikt, zodat elk lichaam (ongeacht het lichaamstype) er geweldig uit ziet… Want zeg nu eerlijk… elk lichaam is toch prachtig?

Wat is boudoir?

In dit blog vertel ik wat boudoir fotografie is, waar het vandaan komt en wat maakt dat ik gekozen heb voor boudoir fotografie. Of eigenlijk…… waarom het mijn passie is… want dat is het!

Hoe ik bij boudoir kwam?

Die vraag krijg ik vaak en heel eerlijk, ik kende het woord boudoir helemaal niet. Een vriend van mij had een vriendin die graag foto’s van zichzelf in lingerie wilde. Of dat iets voor mij was. Ik had daar nog nooit over nagedacht. Het maakte me wel gelijk nieuwsgierig. Ik ben met haar in gesprek gegaan en we spraken af de shoot te gaan doen. Beiden met open vizier. We zouden wel zien.

Wat maakt dat mijn passie boudoir fotografie is? 

Ik werd zo enthousiast na de eerste shoot, haar pure vrouwelijkheid en power spatten van de foto’s af! Vrouwen die een lingerie fotoshoot doen zijn krachtig. Ze durven zich letterlijk en figuurlijk bloot te geven. Dat proces samen aangaan… de voorpret…. de dag zelf en de foto’s na afloop. Ik kwam erachter dat het niet een gewone fotoshoot was, maar echt een belevenis. Dat proces vind ik geweldig! Ik merk dat ik anders kijk naar jouw lichaam dan hoe jij naar jezelf kijkt. Zo is dat vast ook met anderen om je heen.

Ik hoop met boudoir fotografie jouw innerlijke kracht op de foto te zetten en dat jij gaat zien wat anderen ook zien!

En als je het al wel ziet…. je van jezelf houdt zoals je bent…. dan is ook dat een Boudoir Beleving waard.

Welke reden iemand ook heeft om een fotoshoot in lingerie te doen, elke reden is goed. Zolang je maar dichtbij jezelf blijft. Wat anderen ervan vinden? Eigenlijk maakt het niet uit. Als jij iets graag wilt, mag je dat doen! Jij bent diegene die belangrijk is en jij verdient het! 

We worden (soms onbewust) vaak beïnvloed door de mening van anderen. Herkennen jullie dat? Ook ik hoor! Ik merk alleen dat ik steeds meer dichter bij mezelf blijf. In Overijssel (ik woon zelf in Enschede) zijn er nog weinig boudoir fotografen. Geen idee wat de reden ervan is. In ieder geval wil ik het graag op de kaart zetten, want iedereen verdient toch een boudoir fotoshoot? 

Waarom ik dit wil?

  • Iedereen heeft veel innerlijke kracht en ik vind het geweldig om dat vast te leggen zodat jij het terug kunt zien! 
  • Het is een feestje voor jou, de liefde voor jezelf! Hoe mooi is het om je lichaam te vieren? 
  • Ik houd ervan om mensen aan te zetten hun denken te verruimen. Blijf je in je comfortzone? Of stap je er net wat buiten omdat daar de mooiste dingen gebeuren? 
  • Met boudoir fotografie kun je mooie processen vastleggen, zoals afvallen of persoonlijke ontwikkeling. Niet alleen na afloop, maar juist ook voor die tijd! Hoe je ook bent, je bent mooi en goed zoals je bent!!

Waren dat teveel uitroeptekens? Misschien wel…. Maar dat is wel hoe ik het voel…. 

Ook ik ga buiten mijn comfortzone en soms is het reuze spannend, maar ondanks de spannende en onzekere momenten voel ik me krachtig! Ik stap net wat buiten mijn comfortzone en gun dat iedereen. Juist omdat het je kan verrijken! 

Be your own kind of beautiful..

Een blog schrijven…. ja, dat is buiten mijn comfortzone. Kan ik dat wel? Ik ben absoluut geen schrijver, dus taalkundige teksten worden het niet… Maar wel teksten die vanuit mijn puurheid zijn geschreven…

En dat is precies waar ik voor sta…. puurheid…

De schoonheid van de mens in welke vorm dan ook.

Ik hoop vooral dat je door mijn blogs geïnspireerd wordt en mij een beetje leert kennen. Nieuwsgierig naar deze mooie vorm van lingerie fotoshoots? Of naar de hele belevenis? Lees vooral meer over de Boudoir Belevenis.

Binnenkort vertel ik ook wat over mijn eigen boudoir fotoshoot. Ja, ook ik heb het gedaan! Juist door het zelf te ervaren, kan ik jou nog beter begeleiden. En omdat ik vond dat ik het zelf verdiende.

Ik zie je

Ilona-van-ingen-fotograaf-ivifotografie-uit-enschede-overijssel-fotoshoots-in-boudoir-lifestyle-bedrijfsfotografie

Liefs Ilona

Ik ben de Boudoir Fotograaf uit Enschede (Overijssel) 

 

SHARE THIS STORY

Meer informatie

Investering

Algemene informatie

Portfolio

Werkwijze

Laten we het leven vieren

Ik zie je...


Liefs Ilona

terug naar boven
Open chat
Hoi! Leuk dat je op mijn website bent. Als je een vraag hebt stuur me vooral een berichtje!
Liefs Ilona